Skip to main content

Ryhmittely

Ryhmittely-välilehdellä voit liittää asiakkaan ryhmiin ja määrittää hänelle esimerkiksi roolin. Välilehden nimen vieressä oleva numero kertoo asiakkaan ryhmittelyjen määrän.

Ryhmittelyt lisätään vasta tallennetulle asiakkaalle. Uuden asiakkaan kortilla näkyy teksti Tallenna asiakas ensin, jotta voit lisätä ryhmittelyjä.

Asiakkaalle lisätyt ryhmittelyt näkyvät Asiakasryhmittely-osion yläosassa merkkeinä muodossa Tyyppi: Arvo, esimerkiksi Ryhmä: Yritysasiakas. Jos ryhmittelyjä ei ole, näkyy teksti Ei ryhmittelyjä.

Ryhmittelyn lisääminen ja poistaminen​

Ryhmittelyn lisääminen

  1. Valitse Tyyppi-valikosta ryhmittelyn tyyppi, esimerkiksi Ryhmä.
  2. Valitse Arvo-valikosta haluamasi arvo.
  3. Napsauta + Lisää.
  4. Lisää tarvittaessa muita ryhmittelyjä.
  5. Napsauta Tallenna.

Käytettävissä olevat ryhmät määritetään järjestelmän asetuksissa.

Ryhmittelyn poistaminen

Napsauta poistettavan ryhmittelyn merkissä olevaa rastia.

Asiakas voi kuulua samaan ryhmään vain kerran. Jos lisäät saman ryhmittelyn uudelleen, mitään ei tapahdu.

Ryhmien ja arvojen hallinta​

Tyypit ja arvot, joita valikoissa tarjotaan, hallitaan kohdassa Asetukset → Asiakasryhmät. Sinne voi lisätä ryhmän valmiiksi ilman asiakkaita sekä nimetä uudelleen tai poistaa tyyppejä ja arvoja.

Huomaa, että tyypin tai arvon poistaminen Asiakasryhmät-sivulla poistaa sen kaikilta asiakkailta.

Voit liittää useita asiakkaita ryhmään kerralla myös Keräilylistan Lisää ryhmään -toiminnolla.

Vapaa ryhmittely​

Vapaa ryhmittely -kenttään voit kirjoittaa vapaamuotoisen ryhmittelytiedon.

Asiakkaan ryhmittelyjen lisääminen ja poistaminen