Haut

Yleistä hauista

Haut-välilehti

Haut–välilehden kautta voidaan haettavia tietoja rajata

• Asiakashakuihin
  • Tilaushakuihin

Asiakashaku-ehdot

Asiakastietoja voidaan hakea valitsemalla hakukriteeri Hakukenttä-valikosta ja syöttämällä hakumerkkijonon (esim. Virtanen). Aktivoimalla Hae vain asiakkaista huomioimatta tilauksia –valinta jättää tilauksiin liittyvät hakukriteerit huomioimatta. Hae vain ilmoitusasiakkaita -kentän aktivoimalla voit hakea vain ilmoitusmyyntiasiakkaita.

Haut-välilehti

Tilausten hakuehdot

Tilauksia voi hakea:

• Tilauksen statuksella (esim. katkaistu, päättynyt, voimasssa) tietyllä aikavälillä (muista asettaa päivämäärät!)
  • Tilauksen sijoittumisella (esim. ensimmäinen tilaus tuotteessa)
  • Tuoteryhmällä (esim. Autolehti)
  • Tuoteella (esim. Kestotilaus III)
  • Tilaustyyppillä (Kesto tai Määräaikainen)
  • Maalla (ns. kotimaa, ulkomaa)
  • Laskun toimitustavalla (esim. kirje)
  • Tilauksen nimellä
  • Myyjän nimellä
  • Tilauksen katkaisun syyllä

Haut-välilehti

Haun lisäkriteerit

Haut-välilehti

Voit aktivoida hakuihin lisäkriteerejä, jotka karsivat haun tulokset vain lisäkriteerit täyttäviin asiakkaisiin/tilauksiin.

• Ei markkinointiestoa haetaan vain asiakkaita, joilla ei ole mitään markkinointiestoja aktivoituna
  • Ei puhelinmarkkinointiestoa haetaan vain asiakkaita, joilla ei ole puhelinmarkkinointiestoa aktivoituna
  • Ei sähköpostimarkkinointiestoa haetaan vain asiakkaita, joilla ei ole sähköpostimarkkinointiestoa aktivoituna
  • Ei estolistalaisia haetaan vain asiakkaat, jotka eivät ole estolistalla
  • Ei kirjemarkkinointiestoa haetaan vain asiakkatia, joilla ei ole kirjemarkkinointiestoa aktivoituna
  • Tuotteen hinta yli 0 euroa tilaukseen liitetyn tuotteen hinta on yli 0 euroa
  • Tuotteen hinta 0 euroa tilaukseen liitetyn tuotteen hinta on 0 euroa (esim. lehtien vapaakappaleet)
  • Sähköpostiosoite asiakkaan tiedoista löytyy sähköpostiosoite
  • Tuotetyyppi vaihtunut tilauksen tyyppi on vaihtunut (esim. digilehtitilaus on vaihtunut paperilehtitilaukseksi)
  • Edell. tilauksesta väh. 14vrk saman lehden edellisen tilauksen päättymisestä on vähintään 14 vuorokautta
  • Tilaus lehtikohtaisesti paperi ja digitilaukset samasta lehdestä tulkitaan samaksi tuotteeksi
  • Karsi tuotetta vaihtaneet karsitaan tilaukset, joiden tyyppi on vaihtunut edellisestä tilauksesta
  • Näytä luodut laskut sekä laskutuspyynnöt hakutuloksiin tulee näkyviin tilauksiin liittyvät laskut ja laskutuspyynnöt
  • Näytä haun muodostus (admin) näytetään miten haku on muodostunut (haku ja siihen littyvät lisäehdot)

Hakutuloksien jatkokäsittely

Hakutulokset voidaan listaukselta siirtää Leikepöydälle jatkokäsittelyä varten

• Lisää tilaajat leikepöydälle –painikkeesta
  • Lisää maksajat leikepöydälle –painikkeesta

Hakutuloslistaukset voi viedä suoraan myös Excel-taulukkoon jatkokäsittelyä varten aktivoimalla Tee Excel laajoilla/rajatuilla tiedoilla –valinta ennen Hae-painikkeen klikkausta.

Haut-välilehti

Valmiit haut

Haut-välilehti

Haut–välilehdellä voidaan tehdä myös erilaisia valmiita hakuja Näytä valmiita haut –painikkeen kautta.

Valmiita hakulistauksia voidaan hyödyntää esim. markkinoinnissa eri kohderyhmille (soitto- ja sähköpostilistat).

Muutamalla yläosan hakukriteereitä voidaan vaikuttaa myös Valmiiden hakujen hakuihin valittujen kriteerien mukaisesti

• Esim. Katkaisun syy –valikosta voi valita yhden tai useamman (ctrl –painikkeen käyttö valintaklikkauksen yhteydessä) ehdon, joka poissulkee valitut hakutuloslistaukselta
  • Kyseisen valikon vaihtoehdot määritellään Asetukset / Muut asetukset -näkymässä

Haut-välilehti

Aktivoimalla Aseta markkinointiestovalinnat -kentän hakuun ei tule mukaan asiakkaita, joille on aktivoitu markkinointikieltoja.

Muutamissa valmiissa hauissa ilmenee hitautta suuren tietomäärän takia.

Haut-välilehti

Esimerkki valmiista hausta

Sähköpostimarkkinointilista: Tilausten kulku päättynyt aikavälillä (määräaikainen tai katkaistu kestotilaus) on käytettävissä entisten tilaajien sähköpostimarkkinointilistana

Hakukriteereinä mm.

• Tilaajat, joiden viimeisin tilaus on päättynyt aikavälillä x–y (tästä päivästä 4 vuotta taaksepäin)
  • Ei estoa sähköpostimarkkinoinnille
  • Sähköpostiosoite löytyy

Mahdollisuus estää tiettyjen peruutussyiden nouseminen listalle

• ESTE: Yrityksen/yhteisön toiminta päättyy
  • ESTE: Sairas
  • ESTE: Kuollut

Jokaiselle lehdelle/Tuoteryhmälle voi tulostaa oman listan

Haku voi koskea automaattisesti ajanjaksoa 4 vuotta sitten – tämä päivä (esim. 20.2.2017–19.2.2021), mutta päiviä pitää pystyä muuttamaan tarvittaessa

Hakuehdot tarkastetaan ja muutetaan tarpeen mukaan ja lopuksi klikataan uudelleen Hae-painiketta

Haut-välilehti Valmiin haun Sähköpostimarkkinointilista: Tilausten kulku päättynyt aikavälillä (määräaikainen tai katkaistu kestotilaus) -hakuehdot.