Tapahtumaloki

Tapahtumaloki–välilehdellä tarkastellaan sovelluksessa tapahtuneita asioita, joiden on katsottu olevan oleellisia sovelluksen käytön seurannan kannalta. Lokilta voi esimerkiksi tarkistaa kuka on poistanut tilauksen tai tehnyt muun vastaavan virheen.

Näitä ovat muun muassa sisään- ja uloskirjautuminen, sekä postituslistan luominen ja kestotilausten jatkaminen

• Myös huoltoajot, kuten palvelun päivittäminen versiotietoineen voidaan tarkastaa täältä

Lokilta voi hakea suoritettuja toimintoja seuraavilla hakukriteereillä:

• Toiminto (esim. Uloskirjaus, Myynnin poisto)
  • Lisätiedot (esim. Onnistui)
  • Käyttäjätunnus ja nimi (esim. taikauser)
  • Lisäparametrit (mm. Asiakasnumero / Tilausnumero tieto)
  • Selain (ns. ohjelmiston käyttäjän käyttämä selain ja sen version esim. Chrome 124.0)
  • TCP/IP (TCP/IP -osoite kertoo missä osoitteessa käyttäjä on)
  • SessionID (käyttäjän selaimen yhteystunniste. tunniste on sama niin kauan kun ohjelma on selaimella auki.)
  • SuoritajaID (kaikki saman käyttäjän suorittamat toimet yhdellä kirjaustumissessiolla kirjataan suoritusID:n alle)

Selaimen, TCP/IP -osoitteen, ja SessionID:n näkyvyys määritellään käyttäjäkohtaisesti.

Hakuehdot voi tyhjentää painamalla Tyhjennä hakuehdot -painiketta.

Tapahtumaloki Lokista voi hakea suoritettuja toimintoja erilaisten hakukriteerien avulla.

Klikkaamalla sarakkeissa olevia Hakuun-nappeja, siirtyvät tiedot hakukriteereiksi, ja voit näin hakea esim. samalla IP-llä suoritettuja toimintoja.

Tapahtumaloki Klikkaamalla Hakuun-painiketta saat siirrettyä lokissa esiintyviä tietoja hakukriteereiksi.

Asiakaskohtaisesti sovitaan myös näytettävät muut muutokset, kuten kenttäkohtaiset muutostiedot, joita käyttäjät ovat tehneet (asiakas-/tilaus-/laskutustietojen päivitykset jne.) esim. OmaPalvelussa